Dneškem končí možnost zaplatit daně bankovním převodem

Úterý je posledním dnem, kdy je možné zaplatit daň z příjmů bankovním převodem. I přesto, že lhůta pro podání daňového přiznání vyprší až zítra, daň z vašeho účtu by měla odejít nejpozději dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

daně z příjmu

daně z příjmu | Foto: Alena Palečková

Letos totiž platí novinka. Peníze musejí být do termínu podání přiznání už na účtu finančního úřadu. Zatímco ještě loni stačilo ve stejný den odeslat růžový tiskopis a předat bance platební příkaz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Knížek z daňové správy popisuje možnosti uhrazení daní.

Češi obvykle nechávají své daňové povinnosti na poslední chvíli.

Vrchní ředitel daňové správy Jan Knížek vysvětlil, že nejrychlejším způsobem úhrady je hotovost: "Když dojde na finanční úřad a tam v pokladně zaplatí na místě, tak samozřejmě zaplatil tím dnem."

"Jestliže využívá služeb pošty, nebo přes poštu daňové složenky, tam už by ten termín mohl být v ohrožení," varuje Knížek a dodává že samotná pošta potřebuje určitý čas na zpracování daňové složenky a teprve poté dává příkaz k úhradě své bance.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daňová správa bude odpouštět malá zpoždění

Jan Knížek slibuje, že kvůli zmíněné novince budou správci daně k malým zpožděním tolerantní:

"Kdyby se subjekt do té situace dostal, tak já věřím a daňová správa je tak instruována, že na základě individuální žádosti to budeme posuzovat a tato běžná zpoždění tolerovat a promíjet penále."

Martin Drtina, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme