České firmy mohou působit v americkém Silicon Valley

Czechinvest dnes vyhlásí druhé kolo výzvy projektu takzvaného technologického akcelerátoru. Ten v prvním kole umožnil několika českým firmám oslovit investory ve Spojených státech prostřednictvím centra informačních technologií v Silicon Valley u San Franciska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikročip

Mikročip | Foto: Corel GALLERY

„Největší přínos Silicon Valley je možnost být na místě, kde sídlí 80 procent našich potencionálních partnerů. To místo je světově unikátní tím, že v dosahu deseti mil tam sídlí stovky až tisíce firem,“ říká Martin Rehák z firmy Cognitive Security, která působila v Silicon Valley v první vlně.

Přehrát

00:00 / 00:00

O svých zkušenostech mluvil na Rádiu Česko Martin Rehák z firmy Cognitive Security, která působila v Silicon Valley v první vlně projektu

„Na místě je potom mnohem jednodušší vyjednávat. Je velký rozdíl, když někoho potkáte osobně a on s vámi může okamžitě komunikovat, než když pošlete email z druhého konce světa jako jeden ze stovek lidí,“ uvádí Rehák.

Firma Cognitive Security působila v Silicon Valley šest měsíců a podle Martina Reháka hledala nejprve kontakty a nyní s již vybranými kontakty vyjednává o konkrétních projektech.

„Konkurenční výhoda osobně přítomných firem zde stále je, ale v poslední době klesá díky internetu a elektronickým komunikacím. Je důležité tam cestovat, jednat s lidmi, ale již není nutné tam být stále,“ dodává Rehák.

Václav Pešička, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme