Trh povinného ručení podle ČP poprvé klesne

Trh povinného ručení zřejmě v letošním roce poprvé poklesne. Pojišťovny vyberou podle odhadů České pojišťovny na tomto pojištění letos asi 23 miliard korun, to je o necelou miliardu méně než předchozích dvou letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

automobilová doprava

automobilová doprava | Foto: Tomáš Adamec

S tímto odhadem ale ne úplně souhlasí Marcela Kubešová z České asociace pojišťoven.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marcela Kubešová z České asociace pojišťoven v pořadu Stalo se dnes

„Pokud bychom se bavili o reálných číslech za poslední roky, tak jak počet pojištěných vozidel, tak to předepsané pojistné pořád mírně stoupalo. Takže já si úplně nemyslím, že to předepsané pojistné určitě poklesne v letošním roce,“ řekla v pořadu Stalo se dnes.

Kdyby trh povinného ručení skutečně klesl, jak Česká pojišťovna předpokládá, hlavní příčinou by podle Kubešové byl konkurenční boj mezi pojišťovnami.

„Protože pojišťovny se snaží samozřejmě získat klienty a v tom povinném ručení nemají velký prostor pro získání nové klientely, takže prakticky jediným prostředkem je cena, za kterou nabízejí ten produkt.“

„To soupeření v těch cenách je převážně právě formou bonusů a slev a řekla bych, že v dnešní době už jsou ty slevy natolik velké, že už není kam pokračovat,“ upozornila Marcela Kubešová.

Marika Táborská, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme