Budovy by mohly mít známkování podle energetické náročnosti

Některé požadavky na energetickou náročnost budov se budou zpřísňovat. Požaduje to totiž po nás Evropská unie. Na změny, které má nová směrnice přinést, chce dnes upozornit Cech pro zateplování budov společně se Sdružením EPS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba

Stavba | Foto: Tomáš Adamec

Změny by se měly postupně zavádět do roku 2020, aby po tomto datu mohly mít zejména některé budovy ve veřejném majetku téměř nulovou energetickou náročnost. „V principu jde o to, aby každý dům byl označen stejně jako tomu bývá u bílého zboží, jako jsou ledničky a pračky, určitým písmenem, kdy každé písmeno bude označovat určitou energetickou náročnost,“ vysvětlil princip Milan Machatka z Cechu pro zateplování budov.

„To znamená, že potom při prodeji či pronájmu se můžete dívat a ptát po energetické náročnosti budovy a samozřejmě platit, protože podle toho se na trhu bude určitě odvíjet cena,“ dodává Machatka.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme