Benzín a nafta zlevňují

Ceny pohonných hmot v Česku dál klesají. Průměrná cena naturalu 95 je podle údajů společnosti CCS 28,62 Kč. Nafta se prodává za 26,46 Kč. Proti minulému týdnu jde o snížení o 7 haléřů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stojan čerpací stanice

Stojan čerpací stanice | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ceny benzínu a nafty na českých pumpách klesají už třetí týden v řadě, vždy ale šlo o snížení velmi malé. Podle analytika společnosti Colloseum Petra Čermáka bychom se ale brzy mohli dočkat i radikálnějšího poklesu cen.

"V následujících týdnech je pravděpodobné, že poptávka po ropě zůstane poměrně slabá, a to by se mělo pozitivně projevit i u našich čerpacích stanic. Očekáváme, že v následujících dnech dojde ke zlevnění jak v případě benzínu, tak v případě nafty," řekl Čermák.

Podle odborníků může za snižování cen pohonných hmot nadbytek zásob ropy. Tento trend bude pokračovat, trh je totiž zaplavený ropou z Ruska.

"Rusko se snaží využít současné situace, kdy cena ropy se opět pohybuje kolem 70 dolarů za barel, protože ruský státní rozpočet je na exportu ropy hodně závislý. Pro obchodníky s ropou je to špatná zpráva, pro řidiče naopak dobrá," uvedl analytik Čermák.

Igor Maňour, Petr Kološ, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme