Bývalý šéf českého Vodafonu Grahame Maher náhle zemřel

Charismatický manažer Grahame Maher náhle zemřel. Bylo mu teprve 51 let. Někdejší šéf české pobočky nadnárodního koncernu Vodafone se zapsal do českého povědomí hlavně svými neotřelými nápady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá šéf českého Vodafonu Grahame Maher v 51 letech náhle zemřel

Bývalá šéf českého Vodafonu Grahame Maher v 51 letech náhle zemřel | Zdroj: ČTK

Původem Australan Grahame Maher šéfoval českému Vodafonu do roku 2008, v posledních dvou letech řídil novou součást podniku v Kataru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Osobu manažera Grahama Mahera, který náhle zemřel, přiblížil zakladatel headhunterské firmy Jan Bubenik

Podle Jana Bubenika, zakladatele headhunterské firmy Bubenik Partners, byl Maher výjimečný hlavně svou přirozeností a přímočarostí. „Přistupoval tak nejenom k byznysu, ale i k lidem kolem sebe,“ řekl Bubenik.

Maher nastoupil do českého mobilního operátora po jeho ovládnutí skupinou Vodafone. Pod jeho vedením se firma začala více orientovat na velké firemní zákazníky, vstoupila na trh mobilní reklamy a přišla s myšlenkou sdílení mobilních sítí.

Do povědomí téměř všech lidí se zapsala také úspěšnou reklamní kampaní s falešnými soby a následnou guerilovou kampaní, v rámci které obrazně nasadila konkurenčním operátorů parohy na jejich billboardech.

„Vnímal jsem to jako velice chytrou klukovinu a rošťárnu, která přesně odpovídala charakteru a osobnosti Grahama Mahera. Nebyl to žádný kalkul, ale bylo to ztělesnění toho, jakým způsobem on přistupoval k životu a k lidem okolo sebe - vždycky velice hravě, s dobrými úmysly, ale uměl i provokovat,“ ocenil Bubenik.

Martin Hromádka, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme