Cestovní kanceláře reagují na dění v Tunisku. Klientům nabízejí výměnu zájezdů

Některé cestovní kanceláře už zareagovaly na teroristický útok v tuniském muzeu Bardo. Klientům nabízejí výměnu destinací. Neobávají se ale, že by zájem o zájezdy výrazně klesl. Podle Asociace cestovních kanceláří bude hodně záležet na tom, jestli měli teroristé za cíl politiky nebo turisty. Při útoku zemřelo celkem 23 lidí, z toho dvacet zahraničních turistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dnešní Tunisko

Dnešní Tunisko | Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic, Dag Endersen

Na zájezdu teď v Tunisku podle tuzemských kanceláří nikdo není. Češi, kteří plánují v této zemi strávit dovolenou, se na tamní bezpečnostní situaci vyptávají.

„Zatím jsou ty trendy spíše o dotazech a o ujištění se, zda služby, které si lidé koupili nebo objednali, budou opravdu poskytnuty v té kvalitě a bezpečí," upřesňuje místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Některé cestovní kanceláře už zareagovaly na teroristické útoky v Tunisku a nabízejí klientům výměnu destinací. Téma pro Zuzanu Petráňovou

„Cestovní kanceláře se domlouvají s klienty na formách další komunikace na toto téma. V tuto chvíli ale nedochází k nějakému masovému stornování zájezdů,“ upřesňuje místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Ministerstvo zahraničí turisty upozorňuje, aby dbali zvýšené opatrnosti a řídili se pokyny tuniských bezpečnostních orgánů.

Tunisko se po útoku obává odlivu turistů. Poškodil by tamní ekonomiku

Číst článek

Některé cestovní kanceláře nabídnou turistům, kteří si zájezd do Tuniska už koupili, že si ho můžou zdarma vyměnit.

„Pokud klient požádá o změnu destinace, tak mu samozřejmě vyhovíme a bezplatně tuto destinaci vyměníme za jinou z naší nabídky. Tuto možnost bude mít do konce tohoto měsíce,“ popisuje mluvčí společnosti Čedok Tomáš Brejcha.

Stejnou možnost nabízí také například cestovní kancelář Alexandria nebo Fischer.

Tuniská policie před muzeem Bardo v Tunisu | Foto: Reuters

Tunisko je u Čechů oblíbeným místem pro dovolenou. V roce 2013 tam vycestovalo na 115 tisíc turistů.

„Tunisko zcela jistě zažívá několik dobrých sezon po sobě a zájem roste. Dá se říci, že trend kopíruje trend například německého trhu, kde je Tunisko jednou z nejoblíbenějších destinací. Do Tuniska se z Německa létá celoročně, létají i během zimy,“ potvrzuje mluvčí společnosti Exim Tours Stanislav Zíma.

Přesto se současná obliba destinace nedá srovnávat s úrovní před takzvaným arabským jarem před čtyřmi lety. Tehdy zemi navštěvovalo třikrát více Čechů než nyní.

Zuzana Petráňová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme