ČSA reagují na zájem Arabů o české lázně, obnovují lety do Bejrútu a Rijádu

České aerolinie se vracejí na linku z Prahy do Bejrútu. Bude v provozu zatím do konce září a létat se na ní bude v každém směru dvakrát týdně. První letadlo poletí už dnes večer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSA, České aerolinky

ČSA, České aerolinky | Foto: CSA

„Linka bude v provozu dvakrát týdně. Z Prahy bude odlétat v pondělí a ve čtvrtek večer. V opačném směru v úterý a v pátek v ranních hodinách. Poslední let bude vypraven 29. září,“ potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Pravidelné přímé lety obnovují České aerolinie na této trase po čtyřech letech. Chtějí tak přilákat hlavně turisty z Blízkého východu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pravidelné lety do Libanonu obnovují ČSA po čtyřech letech. Chtějí přilákat hlavně turisty z Blízkého východu. Hostem ČRo Analytik společnosti Cyrrus Tomáš Menčík

„V poslední době evidujeme růst zájmu turistů ze zemí Blízkého nebo Středního východu o pobyty v České republice, zejména v českých lázních. Je to nejen z Bejrútu, ale také ze Saúdské Arábie. To je hlavní důvod, proč se ČSA letos rozhodly otevřít dvě linky v této oblasti, nejen z Bejrútu, ale i z Rijádu,“ dodal Daniel Šabík.

Linka do Rijádu bude v provozu začátkem července. Na obou linkách aerolinky spolupracují s prodejci zájezdů.

Analytik společnosti Cyrrus Tomáš Menčík připomíná, že společnost ČSA je v porovnání s minulostí v relativně dobré kondici. „Její finanční ukazatelé se postupně zlepšují a tato nová linka by měla přispět tomu, aby na tom byla ještě lépe,“ naznačuje.

Zavedením pravidelné letecké linky z Prahy do Bejrútu se podle něj ČSA pokouší nalézt zajímavou destinaci, která by byla vytížená a zisková.

„Blízký východ je atraktivní navzdory tomu, co se tam děje teď z hlediska bezpečnosti. Podle mého názoru to dává smysl. Dovedu si představit, že linka bude vytížená zejména ze strany tamních obyvatel, Češi létající do Libanonu budou v minoritě,“ dodává analytik.

Letiště Václava Havla Praha - mimoevropské lety | Foto: Český rozhlas

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme