Dnes je poslední den, kdy by vlastníci nemovitostí měli zaplatit daň

Majitelé nemovitostí by do dnešního dne měli zaplatit daně finančním úřadům. Povinnost se vztahuje na všechny vlastníky pozemků, staveb, bytů i nebytových prostor. Pokud to během dnešního dne nestihnou, mají ještě několik dní na to, aby nemuseli platit penále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční úřad, daňové přiznání, daně

Finanční úřad, daňové přiznání, daně | Foto: Filip Jandourek

Kdo se teprve chystá daň zaplatit, měl by vědět, že pokud vyměřená daň přesáhne 5 tisíc korun, může ji zaplatit ve dvou splátkách. O rozdělení nemusí finanční úřad žádat.

„Bez ničeho pošlou polovinu peněz k 31. květnu tak, aby to bylo tento den na účtu správce daně, a druhou polovinu pošlou do konce listopadu,“ vysvětluje daňová poradkyně Jana Melicharová.

Kdo to do dnešního nestihne, má ještě pár dní na to vyhnout se pokutě. Potvrzuje to mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.

„Poplatníci mohou daň zaplatit buď bezhotovostně - převodem z účtu, nebo hotově složenkou na poště či v pokladně finančního úřadu v sídle okresu. Pokud platba přijde na účet správce daně do 6. června, a vejdou se tudíž do toleranční lhůty, žádná sankce jim nehrozí,“ říká Petlachová.

Pokud někteří vlastníci nemovitostí nedostali daňovou složenku s potřebnými informacemi o výši daně a o čísle účtu daňového úřadu, měli by zavolat anebo zajít na příslušnou okresní pobočku finančního úřadu.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme