Dnes se zastaví výroba škodovek. Obnovit se má v pondělí

Dnes odpoledne se v mladoboleslavské Škodě Auto zastaví výroba. Kvůli povodním jí chybí výrobní díly, které dodával chrastavský podnik. Ten ale o víkendu vyplavila rozvodněná Nisa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Fabia RS II

Škoda Fabia RS II | Foto: Škoda Auto

Částečně se to také dotkne výroby aut ve Vrchlabí. Podle Jaroslava Černého ze Škody Auto se ale už v pondělí výroba normálně rozjede:

„Náš dodavatel postupně obnovuje výrobu a vypadá to nadějně, že dnes nebo zítra výrobu obnoví a v pondělí nám bude moct dodávat.“

I když zaměstnanci zůstanou doma, dostanou normální plat, jako kdyby v práci byli. Odbory KOVO se s firmou dohodly, že dostanou celý denní výdělek, tedy více než určuje zákon, což je 80 procent průměrné mzdy.

„Ze zákona je to překážka na straně zaměstnavatele a zaměstnanci dostanou normální plat, jako kdyby chodili do práce,“ dodal Černý.

Dnes odpoledne se zastaví nejdříve výrobní linky modelů Škoda Octavia a Fabia. V pátek odpoledne se počítá s odstávkou výroby Roomsterů v Kvasinách a Octavií Tour ve Vrchlabí. Páteční desátá večerní zastaví i výrobu modelů Superb a Yeti, na které zatím díly jsou.

Zrušené jsou rovněž mimořádné směny, které byly naplánovány z pátku na sobotu a v sobotu dopoledne.

Jana Huzilová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme