Dukovany sníží výkon jednoho z reaktorů. Musí se opravit chladič

Jaderná elektrárna v Dukovanech sníží výkon na reaktoru 3. bloku. Důvodem je netěsnost na jednom z chladičů vzduchotechniky. Pracovníci elektrárny nyní chladič opraví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Dukovany přečká zemětřesení i povodně

Jaderná elektrárna Dukovany přečká zemětřesení i povodně | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Chladič je v hermetických prostorech, takže když tam je únik libovolného druhu vody, tak je to nestandardní situace. Takže je dobrým zvykem přesně zjistit, jaké je to netěsnost. A protože za provozu bloku jsou hermetické prostory pro lidi nepřístupné, tak se ČEZ rozhodl blok odstavit a chladič opravit,“ popsal Zdeněk Tipek ze Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

V Jaderné elektrárně Dukovany je od 29. listopadu odstaven od rozvodné sítě čtvrtý výrobní blok kvůli výměně části jaderného paliva v jeho reaktoru a revizím zařízení. Je to letos poslední plánovaná odstávka, měla by skončit 30. prosince.

V listopadu se už bloky číslo tři a čtyři zastavily neplánovaně kvůli poruše potrubí. Mimo provoz byly oba bloky zhruba dva týdny.

ČTK, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme