Evropská komise schválila prodej části akcií Českých aerolinií

Evropská komise schválila prodej zhruba třetiny akcií leteckého dopravce České aerolinie firmě Travel Service. Komise to oznámila v prohlášení médiím. Brusel musel podle práva posoudit, jestli převod akcií nenaruší hospodářskou soutěž.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

Podle EK omezení konkurence v letecké dopravě nehrozí, neboť cestující při letech na pražské letiště i při odletech z něj budou mít nadále možnost využít také služeb jiných společností.

Travel Service se tak stává druhým největším akcionářem v ČSA po Korejských aeroliniích, které ve firmě vlastní 44 procent akcií a měly předkupní právo na dalších 34 procent.

Tento zhruba třetinový podíl následně prodaly firmě Travel Service, která provozuje linkové i charterové lety. Zbytek akcií ČSA drží státem vlastněná společnost Český aeroholding. Její korporátní a marketingový ředitel Jakub Puchalský postoj Evropské komise vítá.

„My to považujeme za výraz důvěry v budoucnost leteckého dopravce. Současně ve spojení s dřívějším schválením restrukturalizačního plánu oběma stávajícími akcionáři, to znamená Českým aeroholdingem a Korejskými aeroliniemi, to považujeme za další krok k obnovení ziskovosti ČSA,“ uvedl Puchalský.

ČSA - vlastnická struktura | Foto: Český rozhlas

Ondřej Houska, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme