Fanoušci na MS prosázejí přes miliardu korun, odhadují sázkové kanceláře

Už jen týden zbývá do zahájení mistrovství světa v ledním hokeji. Po 11 letech se tak znovu vrací zpátky do Čech. Hokejový šampionát ale neočekávají jen fanoušci, je totiž hlavním vrcholem i pro sázkové kanceláře. Podle odhadů Češi během utkání prosázejí více než miliardu korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Pan Pavel z Prahy není v roli sázkaře nováčkem. Už několik let pravidelně tipuje výsledky sportovních utkání od fotbalu, basketu až po lední hokej. U letošního šampionátu má jasno - Češi podle něj získají medaili.

„Jsem přesvědčen, že do třetího místa určitě budou, mají dobrý kádr. Vsadím maximálně 200 až 300 korun na umístění a sázím i na zápasy,“ říká pan Pavel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bookmakeři očekávají, že Češi prosázejí během hokejového šampionátu rekordní částku. Podle odhadů přesáhne miliardu korun. Více Zuzana Švejdová

Přestože první zápas hraje národní tým až za týden, Češi chodí do sázkových kanceláří v předstihu.

„Můžete vsadit už od desíti korun a na cokoliv - kdo dá gól, první třetina, druhá třetina, a v průběhu se budou připisovat další podhry,“ popisuje zaměstnankyně pobočky sázkové kanceláře v centru Prahy.

Třeba panu Čeňkovi ze Svitav se náhodné sázky už v minulosti několikrát vyplatily. Na jeden tip vyhrál dokonce přes půl milionu korun. Hokejové zápasy nevynechá ani letos. Sázky chce rozdělit na celkového vítěze i konkrétní hráče.

„Sázím také střelce a dám si na Jágra. Dávám tak tisíc korun a doufám, že budeme první - hrajeme doma, takže medaili budeme mít určitě,“ věří pan Čeněk.

Pro sázkové kanceláře je právě mistrovství světa v ledním hokeji vrcholem roku. Podle odhadů by Češi mohli prosázet přes miliardu korun.

„U zimních olympijských her v Soči byly sázky okolo 75 milionů, letošní mistrovství světa určitě bude větší. K dnešnímu dni už máme sázky zhruba za milion korun,“ upřesňuje mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Zlomí si Jágr malíček?

Například tuzemská jednička Tipsport už teď přijala sázky za 10 milionů. Nejčastěji lidé sází 200 korun, výjimkou ale nejsou ani statisícové částky. Fanoušci mají různé možnosti, na co si vsadit.

„Nejpopulárnější jsou stále sázky na vítěze utkání, oblíbené jsou sázky na střelce, počty gólů v jednotlivých zápasech nebo počet trestných minut. V nabídce již máme například hattrick Jaromíra Jágra,“ informuje mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Právě sázky na Jaromíra Jágra jsou mezi fanoušky nejžádanější. Bookmakeři už vypsali například kurzy na to, kolik gólů legendární hokejista na šampionátu vstřelí. Nezapomíná se ale ani na netradiční nabídku.

Do posledního přípravného utkání proti Finsku nastoupil už i Jaromír Jágr | Foto: ČTK

„Je takovou perličkou, že když Jaromír Jágr nastoupí za národní tým na mistrovství světa, opakuje se velmi oblíbená sázka na to, jestli mu bude během šampionátu zlomen malíček. To už je takový evergreen, který si určitě neodpustíme,“ svěřuje se mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain.

Pro sázkové kanceláře byl úspěšný i minulý rok. Na tři hlavní sportovní události - zimní olympijské hry v Soči, mistrovství světa v ledním hokeji v Bělorusku a fotbalový šampionát v Brazílii - Češi prosázeli téměř 3 miliardy korun.

Simona Bartošová, Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme