Firmou roku je sklárna Ajeto, 'nej' živnostnicí se stala fyzioterapeutka

Vítězem soutěže Firma roku 2014 je sklárna Ajeto z Libereckého kraje, ocenění Živnostník roku 2014 získala fyzioterapeutka Emílie Vallová z jižní Moravy. Výsledky 9. ročníku soutěže, jejímž posláním je podpora podnikání v Česku, byly vyhlášeny na pražském Žofíně. Vítěznou firmu zvolila 14členná porota. O sedmi finalistech Živnostníka roku rozhodla veřejnost v SMS hlasování, z nich vybrala vítěze porota.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Živnostníkem roku 2014 se stala fyzioterapeutka Emílie Vallová z jižní Moravy, Firmou roku 2014 je sklárna Ajeto z Libereckého kraje. Ocenění převzal její ředitel Jaroslav Turnhöfer

Živnostníkem roku 2014 se stala fyzioterapeutka Emílie Vallová z jižní Moravy, Firmou roku 2014 je sklárna Ajeto z Libereckého kraje. Ocenění převzal její ředitel Jaroslav Turnhöfer | Zdroj: ČTK

Pro sklárnu Ajeto z Lindavy na Českolipsku přebíral cenu v podobě umělecky ztvárněného skla její šéf Jaroslav Turnhöfer.

Byl rozpačitý, protože je zvyklý podobné kusy spíše expedovat. Ajeto totiž vyrábí například ceny pro vítěze cyklistické Tour de France nebo také Ceny Thálie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Firmou roku je letos sklárna Ajeto, titul Živnostník roku získala fyzioterapeutka Emílie Vallová. Udělování cen sledoval Martin Karlík

Živnostnice roku, paní Emílie Vallová, je fyzioterapeutka z Tišnova na jižní Moravě a žena, která soukromě podniká už 20 let.

Firma roku 2014
1. Ajeto
2. České houby
3. Ella – CS
Živnostník roku 2014
1. Emílie Vallová
2. Blanka Milfaitová
3. Josef Ťulpík
Odpovědná firma roku 2014 – České houby
Inovátor roku 2014 – ZLKL

Pomocí takzvané Vojtovy speciální rehabilitační a terapeutické metody se jí podařilo "postavit na nohy" množství dětí, které byly ve velmi špatném zdravotním stavu. Sama Vallová říká, že své pacienty nepočítala.

Firmy a živnostníci museli porotce zaujmout v několika různých oblastech, například přístupem k zaměstnancům. Ti, kteří se o ně starají vůbec nejlépe, měli speciální kategorii s názvem Odpovědná firma.

Ovládla ji firma České houby z jihočeské Soběslavi, která skončila druhá v soutěži Firma roku a která se může pochlubit přerodem z garážové minifarmy v největší a nejmodernější pěstírnu čerstvých hub v republice.

Porotci u firem a živnostníků hodnotili ale především ekonomické výsledky, marketing a mimo jiné je musela zaujmout osobnost toho, kdo firmu prezentoval.

Martin Karlík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme