Kobra odhalila daňový únik za 25 milionů při obchodu s toaletním papírem

Speciální policejní útvar Kobra odkryl ve Zlínském kraji daňový únik při obchodu s toaletním papírem. Státu při něm měla vzniknout škoda za asi 25 milionů korun. Policisté zabavili zboží ve stejné hodnotě podnikateli z Uherskohradišťska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze - české bankovky

Peníze - české bankovky | Foto: Ladislav Bába

Jde o první úspěch Kobry ve Zlínském kraji, byť trestná činnost probíhala po celé ČR i v zahraničí. Toaletní papír a ubrousky měly obíhat mezi firmami v Evropské unii.

Společnosti zboží nejspíš využívaly k daňovým podvodům a neměly v plánu je prodat konečným spotřebitelům. Policisté případ stále vyšetřují a nikoho zatím neobvinili.

Speciální skupina pro boj proti velkým daňovým únikům a daňové kriminalitě Kobra (společný tým Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, Generálního finančního ředitelství a Generálního ředitelství cel) pracuje od poloviny června. Na jejím vzniku se dohodli ministr financí z hnutí ANO Andrej Babiš a ministra vnitra z ČSSD Milan Chovanec.

Útvar už mimo jiné obvinil čtyři lidi kvůli podezření z daňového podvodu za téměř 270 milionů korun. V srpnu Kobra zajistila 700 tisíc litrů benzinu a nafty. Stát by v takovém případě přišel o 650 milionů korun.

ČTK, Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme