Piloti Air France budou stávkovat až do pátku. Praha ruší lety do Paříže

Ruzyňské letiště ruší kvůli stávce pilotů Air France, která potrvá ještě další čtyři dny, lety mezi Prahou a Paříží. Českému rozhlasu to potvrdila mluvčí letiště Eva Krejčí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piloti Air France se chystají stávkovat

Piloti Air France se chystají stávkovat | Zdroj: Reuters

Piloti francouzských aerolinek stávkují už šest dní. A plánují v tom pokračovat až do příštího pátku. Krejčí cestujícím radí, aby si stav letu ověřili raději přímo u společnosti Air France.

„Na dnešek máme v letovém plánu celkem dva přílety z Paříže a dva odlety do Paříže. Tyto lety byly v souvislosti se stávkou pilotů ve společnosti Air France zrušeny,“ upřesnila mluvčí letiště.

Večerní linka do Marseille, tedy přílet i odlet, v letovém plánu zůstává. „Máme informace také o zítřku, tam bylo plánováno celkem šest letů mezi Prahou a Paříží, tedy tři přílety a tři odlety. Dva přílety a dva odlety byly zrušeny,“ dodala Krejčí.

Piloti stávkují od pondělí 15. září, protože nesouhlasí s politikou Air France, která chce nízkonákladovou společností Transavia konkurovat podobným společnostem z dalších zemí.

Část pilotů by měla přejít právě do nízkonákladové společnosti, ale za horších finančních podmínek, než mají u Air France.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme