Našly se peníze na zvýšení důchodů. O kolik dostanou senioři přidáno, projedná vláda

Důchodci v Česku dostanou zřejmě v příštím roce přidáno. Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš našel v rozpočtu resortu 3 a půl miliardy korun na valorizaci důchodů o 300 korun měsíčně. Návrh na navýšení předloží vládě ve středu, kdy se bude jednat i o rozpočtu na příští rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stařší pár na vycházce

Stařší pár na vycházce | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Kabinet projedná i návrh ministryně práce Michaely Marksové z ČSSD, který má dvě varianty růstu důchodů v příštím roce, a to o 200 nebo 300 korun měsíčně.

Právě vyšší varianta má podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky podporu sociální demokracie. Řekl to v České televizi.

„My podporujeme návrh, jako sociální demokraté, který předložila ministryně Marksová na to, aby se důchody zvýšily o tři sta korun. Myslíme si, že je to pro důchodce výhodnější varianta, než kdyby to bylo dvě stě korun v průměru a pak bychom udělali jednorázový příspěvek 1200 korun pro každého důchodce,“ uvedl premiér.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme