O zlaté neděli nakupovaly statisíce Čechů, obchodníci hlásí vysoké tržby

Zlatá neděle se obchodníkům vyplatila. Zaznamenali přinejmenším stejně vysoké tržby jako loni, některé firmy si polepšily. Proti běžným víkendům vzrostly tržby několikanásobně. Poslední předvánoční víkend využily k nákupům statisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákazníci u brněnského nákupního centra Avion

Zákazníci u brněnského nákupního centra Avion | Zdroj: ČTK

I letošní Vánoce budou nejspíše ve znamení elektroniky, hlavně chytrých telefonů, tabletů a přístrojů do domácnosti.

„Mezi tradiční vánočné evergreeny patřily i letos kuchyňské spotřebiče, nicméně mezi velmi vítané novinky musíme letos zařadit takzvanou nositelnou elektroniku, což jsou zejména chytré hodinky, ale i různé fitness produkty, které je možné propojit s telefonem,“ říká mluvčí Datartu Jana Choroušová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední předvánoční víkend využily k nákupům statisíce lidí, obchodníci si chválí vysoké tržby. Zájem byl o elektroniku, knihy ale i potraviny

Zlatá neděle potvrdila, že tradičním vánočním dárkem zůstává knížka.

„Prodeje letošních Vánoc byly srovnatelné s loňskými, zákazníků chodí dost,“ libuje si knihkupec Jan Kanzelsberger.

Lidé kupovali dárky a také už potraviny na sváteční dny.

Hypermarkety Globus podle mluvčí Pavly Hobíkové zaznamenaly ve srovnání s běžným víkendem o několik desítek procent vyšší tržby. Také v řetězcích Albert a Interspar zákazníci kupovali hlavně potraviny.

„Byl to prodejně nejsilnější víkend za celé adventní období. Je to zhruba srovnatelné s minulým rokem, ať už mluvíme o potravinářském zboží, ale i nepotravinářském, tedy speciální balíčky určené jako dárky na Vánoce,“ potvrzuje Judita Urbánková.

V předvánočních prodejích elektroniky vedou počítače. Tradičně jdou na odbyt i knihy

Číst článek

Větší zájem o potraviny hlásí i obchodní dům IKEA. Zákazníci podle mluvčího Tomáše Kubíka kupovali také textilie, hračky, dekorace a potřeby pro stolování. Tržby se zvýšily o desetinu.

Nákupní centra v Ostravě zaznamenala srovnatelnou návštěvu s loňským rokem, Brněnské Galerie Vaňkovka odhaduje, že do ní za nákupy během posledních tří dnů přišlo více než 200 tisíc lidí, nejvíce za posledních 6 let.

Jaroslav Skalický, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme