Obchod s videohrami JRC změnil majitele. Další dvě herní firmy oznámily fúzi

Na českém trhu s videohrami je v posledních dnech živo. Před několika týdny koupil expert na energetiku Michal Šnobr síť čtyřiceti prodejen videoher JRC Czech. Dnes pak herní obchody Xzone a Gameexpres oznámily, že se spojí do jedné společnosti. Vznikne tak druhý nejsilnější hráč na trhu hned po zmíněném JRC.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač, klávesnice, hacker, psaní na počítači, na klávesnici (ilustrační foto)

Počítač, klávesnice, hacker, psaní na počítači, na klávesnici (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

„Když si vezmeme prodej řetězce JRC, tak tomu podle plánu stoupaly poslední tři roky tržby a obrat na požadovanou míru. Bylo potřeba jej prodat, protože lepší už to nebude,“ vysvětluje šéfredaktor serveru Games.cz Petr Poláček.

Obchody Xzone a Gameexpres se podle něj dosud střídaly na pozicích druhého a třetího hráče na trhu s videohrami, spojení je tak pro ně výhodné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obchod s videohrami JRC změnil majitele. Další dvě herní firmy oznámily fúzi. Situaci na trhu přiblížil šéfredaktor Games.cz Petr Poláček

„Fúze Gameexpres a Xzone dává smysl. Když vytvoří větší jednotku, tak můžou daleko lépe reagovat na to, co dělá JRC jako hlavní hráč. Mohou být lépe konkurenceschopní,“ říká Poláček.

Pro hráče by změny na trhu podle něj mohly znamenat zkvalitnění služeb a sjednocení nabídky cen a případných slev.

„Dva menší obchody bojovaly spolu a zároveň s dominantním JRC. Takhle mohou tu nabídku, ať už jde o slevy, akce, nebo nějaké speciální věci, mnohem lépe koordinovat,“ vysvětluje.

Mezi nejprodávanější bude podle Poláčka letos patřit hra Zaklínač 3 od polského studia CD Projekt, která vyšla v květnu. Fantasy příběh zaklínače Geralta z Rivie původně pochází z pera polského autora Andrzeje Sapkowského.

„Téma Zaklínače lidi znají, Sapkowski je tady populární a navíc je to žánr RPG. Ten je populární hlavně ve skupině lidí, kteří hrají hry pravidelně,“ uzavírá Petr Poláček.

Alžběta Havlová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme