Podle Hušáka čelí Sazka tlaku na převzetí

Loterijní společnost Sazka připravuje záchranný plán, který má firmu vyvést z krize. Podle jejího generálního ředitele Aleše Hušáka ale společnost čelí silnému tlaku na nepřátelské převzetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s.

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s. | Foto: Tomáš Adamec

Podle Hušáka je Sazka zdravou společností a chce to dokázat i tím, že zprůhlední finanční toky. Věřitelé je budou moci sledovat na jednom účtu. Loterijní gigant také seškrtá všechny nepotřebné náklady a prodá majetek, včetně dceřiných společností, které nejsou bezprostředně potřebné k jejímu podnikání.

Ke dvěma pohledávkám po splatnosti, jež vlastní miliardář Radovan Vítek, se dnes Hušák vyjádřil jen opatrně. Sazka prý počká, až Vítek pohledávky předloží a pak teprve bude zkoumat jejich výši a pravost.

Hušák ale rozhodně odmítá, že by Sazce hrozil úpadek a Vítek mohl společnost poslat do konkurzu. Kdo stojí za údajným pokusem o převzetí sazky firma odtajní v následujících dnech.

Martin Drtina, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme