Pojišťovny Wüstenrot v Česku končí. Smlouvy přejdou na Allianz

Společnost Wüstenrot v Česku končí s pojišťováním klientů. Tuto část činnosti totiž převzala Allianz pojišťovna. Změna se týká tisíce lidí, kteří teď budou mít nového pojistitele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Allianz

Allianz | Foto: Marián Vojtek

Pro klienty, kteří mají u Wüstenrot pojišťovny uzavřenou smlouvu, se v podstatě nic nemění. Veškeré podepsané smlouvy zůstávají platné a volně přecházejí pod Allianz.

Klienti tedy nemusí nic potvrzovat, nemění se ani čísla účtu nebo údaje k platbě.

„Změna pojistitele se týká 209 tisíc klientů. Všechny smlouvy těchto klientů zůstávají platné a v nezměněné podobě přecházejí na Allianz. Změna pojistitele se týká kompletní produktové nabídky pojišťoven Wüstenrot, to znamená smluv autopojištění, pojištění majetku i ostatních,“ uvádí Jana Černá z Allianz pojišťovny.

Změna se týká také cestovního, havarijního a životního pojištění. Vztahuje se i na povinné ručení nebo pojištění domácností.

Skupina Wüstenrot z českého trhu zcela nezmizí, firma nekončí, zanikají jen její dvě části. Finanční skupinu totiž doteď tvořily čtyři společnosti. V Česku bude dál fungovat Wüstenrot stavební spořitelna i Wüstenrot hypoteční banka.

Záměr převzít Wüstenrot pojišťovnu a Wüstenrot životní pojišťovnu oznámila Allianz už loni v září. Obchod dokončila po schválení od centrální banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže na přelomu roku. A teprve dnes došlo ke sloučení společností.

Allianz byla doteď třetí největší pojišťovnou v Česku. Ani sloučení obou firem pořadí pojistitelů podle velikosti z pohledu objemu nijak nezmění. Vůbec největší pojišťovnou tak zůstává na českém trhu Česká pojišťovna následovaná Kooperativou. Wüstenrot pojišťovna loni skončila na 27. příčce.

Pojistnému trhu v Česku se daří, v loňském roce si lidé pojištění sjednávali ve větší míře. „To znamená nárůst přibližně o 1,1 miliardy korun, kdy oproti roku 2014 jsme aktuálně na hodnotě 116,1 miliardy korun. V produktech stále převládá neživotní pojištění nad životním pojištěním,“ říká Petr Jedlička z České asociace pojišťoven. U životního pojištění klesl počet uzavřených smluv o více než 200 tisíc.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme