Poptávka po zájezdech do Egypta klesá po zkáze ruského letadla i mezi Čechy

České cestovní kanceláře a agentury registrují menší zájem o zájezdy do Egypta. Výrazné snížení poptávky zaznamenaly po leteckém neštěstí na Sinaji například cestovní kancelář Alexandria nebo agentura Invia. Klienti, kteří už si zájezdy koupili, ale svoje plánované cesty neruší. Cestovky prozatím neplánují svou nabídku egyptských zájezdů měnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladý český pár našel svůj ráj v Egyptě.

Mladý český pár našel svůj ráj v Egyptě. | Foto: Štěpán Macháček | Zdroj: Český rozhlas

Cestovní kanceláře propad zájmu o zájezdy do Egypta bezprostředně po pádu ruského letounu očekávaly. Teď ale podle Michala Tůmy z cestovní agentury Invia přišla druhá vlna poklesu poptávky, což zřejmě souvisí se spekulacemi o tom, že v letadle byla bomba a že mohlo jít o teroristický útok.

„Většinou máme desítky objednávek denně. Dalo by se odhadnout, že nyní jsme na takové čtvrtině zájmu,“ řekl Tůma Českému rozhlasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem českých turistů o dovolenou v Egyptě po tragédii ruského airbusu na Sinaji zjišťovala redaktorka Tea Parkanová

Egypt je v tomto ročním období oblíbenou dovolenkovou destinací, takže výpadky prodeje zájezdů mohou být pro některé cestovní kanceláře se specializací na tuto zemi poměrně zásadní.

Už zakoupené pobyty ale Češi neruší. Někteří lidé vyčkávají s potvrzením rezervovaných zájezdů, ale klienti cestovních kanceláří Alexandria a Fischer, kteří už mají zaplaceno, zatím žádný zájezd nestornovali. Podobnou zkušenost má i Invia.

Žádná ze zmíněných společností zatím neplánuje nabídku zájezdů do Egypta omezovat nebo dokonce rušit. Cestovky čekají, jak se k situaci postaví ministerstvo zahraničí. To prozatím své cestovní doporučení pro Egypt nezměnilo.

Zákaz letů do Egypta tvrdě zasáhl ruské cestovní kanceláře

Číst článek

Petr Šatný z CK Alexandria předpokládá, že pokles prodeje zájezdů bude v dohledné době ještě pokračovat. „A očekává se, že v tuhle chvíli Egypťané přijdou jako vždy v podobných situacích s nějakým snížením cen a budou se snažit tu destinaci zatraktivnit cenově,“ zmínil Šatný.

Nejoblíbenější destinací českých turistů v Egyptě je Hurgháda. Přímo do Šarm aš-Šajchu, odkud ruský letoun startoval, české cestovní kanceláře nelétají.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme