ŘSD bude mít letos již pátého šéfa. Povede ho Jan Kroupa

Ředitelství silnic a dálnic povede Jan Kroupa. Dnes to oznámil ministr dopravy Dan Ťok (nominovaný hnutím ANO). Kroupa střídá v čele organizace bývalou šéfku komunikace společnosti Agrofert Soňu Křítkovou, která byla řízením dočasně pověřená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kroupa, ředitel Závodu Praha Ředitelství silnic a dálnic

Jan Kroupa, ředitel Závodu Praha Ředitelství silnic a dálnic | Foto: Jakub Říšský

Jan Kroupa již v Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) působil. Vedl Závod Praha, odkud ho v červnu letošního roku z dosud nevysvětlených důvodů odvolal tehdejší šéf ředitelství Jan Kubiš.

Ministr dopravy Dan Ťok si prý Kroupu vybral jako zkušeného stavaře – na ŘSD měl Kroupa na starosti mimo jiné modernizaci dálnice D1 – i proto, že zná prostředí organizace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budoucí ředitel ŘSD Jan Kroupa přiblížil, s čím do vedení podniku přichází. Ptal se moderátor Vladimír Kroc

„Pan Kroupa je člověk, který se nebude muset se situací seznamovat, může hned druhý den, co dosedne do svého nového křesla, začít fungovat,“ uvedl Ťok.

Nový ředitel dostal i konkrétní úkoly – měl by se zaměřit především na oblast čerpání peněz z fondů EU, na přípravu staveb nových silnic a dálnic a na pokračování modernizace dálnice D1.

„Nejdůležitější v této chvíli je vybudovat tým, který je schopen tyto úkoly plnit a začít to posouvat dál,“ poznamenal Kroupa. Žádné velké personální změny však prý zatím nechystá, neprve si chce se všemi z vedení ŘSD promluvit.

Kroupa bude od začátku letošního roku již pátým šéfem ŘSD. Před Křítkovou byl ředitelem již zmiňovaný Jan Kubiš, který rezignoval, před ním byl pověřený řízením Jiří Mayer a ještě před ním vedl organizaci Pavel Kočica, jmenovaný ještě ministrem Rusnokovy vlády Zdeňkem Žákem.

Kroupa doufá, že se mu podaří ve funkci vydržet déle než jen několik měsíců – už proto, že na úkoly, na nichž se shodl s ministrem Ťokem, bude třeba delší čas.

Petr Jansa, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme