Sázkové kanceláře čekají žně. Biatlon, halová atletika a Davis Cup

Výhry a prohry čekají ode dneška nejen sportovce, ale i sázkaře a sázkové kanceláře. Během pár dnů budou totiž v Česku velké sportovní akce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Lidé už začali sázet na světový šampionát v biatlonu, který dnes začíná ve Finsku. Sportovci ale dnes ještě nesoutěží, takže zájem není zatím tak velký.

„Evidujeme sázky zhruba za 60 tisíc korun, ale samozřejmě z pohledu sázkařů nabyde mistrovství na zajímavosti až prvním závodem,“ říká mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková.

„Co se týká Davis Cupu nebo evropského mistrovství v halové atletice, tak začínají až koncem týdne, takže tam se sázky zatím příliš nerozjely.“

Halové mistrovství Evropy v atletice se koná v Praze. A to od zítřka do neděle a v pátek začíná v Ostravě Davis Cup.

„Čím blíž k akci jsme, tím vyšší celkové vklady jsou,“ potvrzuje i Petr Šrain z Fortuny.

„Každopádně bavíme-li se o nějakých průměrných vkladech, průměrných sázkách na jednom tiketu, tak jsou dlouhodobě konstantní, příliš se neliší. Pohybují se zhruba kolem 180 korun na jeden tiket.“

Nejvíce láká fotbal a hokej

Oblíbené jsou sázky na fotbal a hokej a sázkové kanceláře se shodují v tom, že mistrovství ve fotbale a hokeji lákají více lidí. Ale i sporty, které nejsou tolik v centru pozornosti, táhnou.

„V těchto případech se většinou budeme bavit o sázkařích, kteří patří mezi patrioty, a sázejí na sporty, kde máme úspěšné české sportovce a medailové naděje,“ dodává Šrain.

„Takže se tam se to určitě v řadě případů bude potkávat, protože atraktivní bude atletika a lidé budou sázet na Pavla Masláka. Stejně tak na Veroniku Vítkovou v biatlonu.“

I na méně obvyklé sporty mají sázkové kanceláře ve svých týmech experty.

„Náš tým bookmakerů je poměrně obsáhlý. Máme tam samozřejmě specialisty. Je tam větší počet lidí, kteří se zabývají fotbalem, hokejem a tenisem, což jsou tři nejzajímavější sporty z pohledu sázení."

„Ale máme i specialisty na řekněme trošičku méně zajímavé sporty, takže není to nic složitého. Tým je na to připraven,“ doplňuje Markéta Světlíková z Fortuny.

Teď budou souběžně celkem tři akce, ale tříštění zájmu sázkařů se kanceláře nebojí. Protože každý má své oblíbené soutěže.

Navíc Davis Cup a atletika se konají v Česku - to je pro české sázkaře atraktivní. A další výhodou je i to, že se nekoná v jiném časovém pásmu, takže soutěže, na které si lidi chtějí vsadit, se konají v pro ně přijatelný čas.

mkp, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme