Škoda odhalila cenu Kodiaqu. V nejnižší výbavě Active vyjde na 677 900 korun

Největší auto z mladoboleslavské Škodovky už má svou cenu. V základní výbavě označené Active zaplatí kupec za Škodu Kodiaq necelých 680 tisíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Expozice Škody Kodiaq byla chvíli nestřežena

Expozice Škody Kodiaq byla chvíli nestřežena | Foto: Jan Říha | Zdroj: Český rozhlas

Světu se Škoda Kodiaq, první sedmimístná SUV škodovka, ukázala už 1. září v Berlíně, teď si ji ale mohou zblízka prohlédnout všichni návštěvníci autosalonu.

Nový přírůstek do rodiny vozů Škoda už navíc zná i svoji startovací cenu. Automobilka ji oznámila v den otevření autosalonu pro novináře. Na českém trhu startuje základní provedení Active na 677 900 korunách.

Vozy je možné objednávat od října letošního roku s tím, že by se jich první zákazníci měli dočkat v průběhu února 2017.

Základní provedení Active obsahuje sedm airbagů, klimatizaci, multifunkční volant nebo střešní nosiče. Active Plus pak nabídne navíc parkovací senzory, tempomat nebo přední mlhové světlomety.

První pohled dovnitř. Škoda poprvé ukázala interiér Kodiaqa

Číst článek

Škoda Kodiaq bude jako první škodovka neustále online. Díky tomu nabídne navigaci, proaktivní servisní služby nebo vzdálený přístup k vozu.

Cena vozu zároveň zahrnuje navigační systémy Amundsen a Columbus na jeden a tři roky. Skrze dálkové ovládání lze pak například zjistit stav vozu nebo ovládat světelnou signalizaci.

Speciál Zelené vlny z autosalonu v Paříži

Číst článek

S proaktivními servisními službami se pojí mimo jiné funkce tísňové volání eCall, která v případě nehody kontaktuje tísňovou linku s informacemi o nehodě. Systém eCall bude povinnou výbavou ve vozidlech prodávaných v Evropské unii od roku 2018.

Expozice Škody Kodiaq byla chvíli nestřežena 2 | Foto: Jan Říha

Autosalon Paříž 2016

Nejstarší a nejnavštěvovanější autosalon je tentokrát bez vozů Ford, Mazda i Volvo. I tak nabízí více než 60 výstavních premiér včetně vozů Hyundai i30 a Seat Ateca X-Perience.

Domácí francouzské značky předvedou premiérově Peugeot 5008, který je přímým konkurentem Kodiaqu.

Automobilky představují také nové elektromobily, které mají zvládnout ujet na jedno dobití stovky kilometrů. Veřejnosti se pařížský autosalon otevře v sobotu 1. října.

Jan Říha, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme