Společnost potřebuje slyšet inspirativní příběhy žen, říká šéfka českého Googlu

Ženy ve vedení velkých společností jsou sice stále tak trochu vzácností, jejich počet přesto pomalu, ale jistě roste. A to i u nás. Hospodářské noviny letos opět sestavily žebříček 25 nejúspěšnějších žen českého byznysu. Protože jde už o desátý ročník ankety, připravil deník i jubilejní přehled žen, které se v poslední dekádě prosadily nejvíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taťána le Moigne

Taťána le Moigne | Foto: Marián Vojtek

Mezi nejúspěšnější ženy zařadily Hospodářské noviny poněkolikáté také šéfku českého a slovenského Googlu Taťánu le Moigne. Podle ní se v posledních letech pohled na ženy ve vedoucích pozicích změnil.

„Velmi tomu napomáhá generační výměna a také to, že dnes lidé studují v zahraničí, více cestují, mají trošku jiný pohled na svět. Mění se to, ale mění se to mnohem pomaleji, než by se to měnit mohlo,“ říká le Moigne.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ženách na vysokých pozicích v byznysu hovořila šéfka české pobočky Google Taťána le Moigne

Problémy podle jejího názoru vycházejí z nastavení společnosti, které tu po mnoho let platilo. „Má generace žen byla vůbec první, která dostala možnost se realizovat, a to jak v soukromém podnikání, tak v korporátním. Naše maminky tuhle příležitost neměly.“

V exkluzivním rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedla výkonná ředitelka Facebooku Sheryl Sandbergová, že by ženy samy měly být sebevědomější, protože hodné a skromné dívky se neprosadí.

Le Moigne s jejím výrokem souhlasí a dodává, že společnost potřebuje slyšet více příběhů kariérně úspěšných žen.

„Každá z žen, které včera seděla kolem stolu v Hospodářských novinách, má svůj vlastní. Spousta z nich má rodiny, spousta z nich má za sebou skutečně zajímavé životní situace, se kterými se museli popasovat, a podařilo se jim to,“ popisuje šéfka české pobočky Googlu.

Podnikatelek v Česku přibývá. Byznys láká hlavně absolventky a ženy po mateřské

Číst článek

V současné době zaujímají vysoké pozice často mladí lidé, kteří jsou vůči ženám otevřenější. Jak tvrdí le Moigne, genderově smíšené týmy jsou z hlediska diskuse vyrovnanější, protože když se dohromady baví ženy a muži, dochází k vítané názorové diverzitě.

„Ženy jsou obecně empatičtější, mají silnější takzvané soft skills, daleko lépe vnímají úlohu psychologie ve vedení lidí, jsou nesmírně odpovědné, většinou velmi pracovité a zvyklé dotahovat věci do konce,“ dodává.

Jak ukázal přehled Hospodářských novin, máme u nás spoustu úspěšných žen, celkově na tom ale moc dobře nejsme. Podle Global Gender Gap Indexu, který sestavuje Světová banka, se Česko propadlo na 96. příčku - vedle Indonésie nebo Ázerbájdžánu.

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme