Téměř polovina prodejců alkoholu porušila zákon, inspekce rozdala pokuty za 1,9 milionu

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila v letošním prvním čtvrtletí nedostatky téměř u 50 procent prodejců alkoholických nápojů. Uložila celkem 584 pokut v celkové výši 1,9 milionu korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

alkohol

alkohol | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Nejčastěji prodejci neinformovali o ceně nebo porušili zásadu poctivosti prodeje výrobků a služeb, kdy mají povinnost dodávat výrobky ve správné míře, množství a jakosti,“ uvádí ČOI v tiskové zprávě.

Celkem bylo provedeno 1398 kontrol. Porušení obecně závazných právních předpisů bylo zjištěno v 624 případech. Inspektoři zakázali prodej 1284 výrobků za 66 720 Kč.

Loni dostali prodejci alkoholu pokuty za víc než pět milionů korun. Česká obchodní inspekce provedla téměř pět tisíc kontrol, nevyhověla skoro polovina prodejců. Nejčastěji spotřebitele neseznámili s cenou nabízeného zboží. Nejvíc nedostatků zjistila inspekce v Jihomoravském a Zlínském kraji.

Česká obchodní inspekce v tiskové zprávě také uvádí, že v rámci její působnosti nebylo v tomto čtvrtletí zjištěno porušení zvláštních právních předpisů upravujících zákaz nakládání s neznačeným lihem.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme