Travel Service se obává, že vznik Aeroholdingu naruší hospodářskou soutěž

Podle letecké společnosti Travel Service dojde vytvořením Českého aeroholdingu k narušení hospodářské soutěže. Firma považuje rozhodnutí vlády za velmi nestandardní, nevytváří údajně rovné podmínky na trhu pro všechny a jeho jediným cílem je podle vyjádření mluvčí Vlaďky Dufkové zachránit tonoucí ČSA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Šéf dozorčí rady ČSA Michal Mejstřík ale ujišťuje, že podmínky na letišti zůstanou pro všechny aerolinie stejné.

„Pražské letiště má velký zájem o svého druhého největšího klienta, kterým je Travel Service, a určitě nedojde k sebemenší diskriminaci. Tam ty vztahy jsou celkem transparentní. Stačí se podívat, kolik platí, jaké má pobídky. V žádném případě například ČSA nedostane od pražského letiště žádné peníze,“ řekl Mejstřík.

O tom, že všichni dopravci na pražském letišti budou mít stejné podmínky, ujišťuje Miroslav Dvořák. Podle něj stejné ceníky služeb mají uživatelé letiště zaručeny prostřednictvím Mezinárodního sdružení leteckých dopravců IATA.

„Přímo se účastní cenotvorby Letiště Praha, to znamená sestavování ceníku pro další letové období. Jsou přizváni do sestavování struktury poplatků tak, jak je obvyklé na jiných letištích, tak samozřejmě není možné tyto ceníky měnit,“ zdůraznil Dvořák.

Jaroslav Skalický, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme