Výhru 201 milionů si v Sazce vyzvedl muž středního věku. Měl pět účtů a působil klidně

Sázkař z Ústeckého kraje si devět dní před vypršením lhůty vyzvedl 201,25 milionu korun. Druhou nejvyšší výhru v historii Sportky si vyzvedl muž ve středním věku, informovala Sazka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loterie (ilustrační foto)

Loterie (ilustrační foto) | Foto: Sazka a. s.

Muž ve středním věku se podle mluvčího společnosti Sazka Václava Friedmanna na převzetí peněz pečlivě připravoval.

„Výherce působil velice klidným dojmem a bylo zřejmé, že je perfektně připravený. V sídle Sazky hovořil pouze s jedním zaměstnancem, kterému předložil čísla pěti různých bankovních účtů. U čísla konta byla navíc vždy uvedena přesná částka, jaká má být poslána,“ popsal Friedmann.

„Bližší informace o tom, jak s penězi dále naloží, nechtěl muž specifikovat, pouze uvedl, že má promyšlenou investiční strategii. Na místě využil možnosti odnést si v hotovosti 270 tisíc korun. Zbývajících více než 200 milionů dorazí na účty výherce nejpozději do 60 dní, tedy začátkem prosince,“ dodal mluvčí Sazky.

Druhá nejvyšší výhra ve Sportce, třetí v historii Sazky

Sázkař vyhrál 201,25 milionu korun ve středu 7. září. Podmínkou pro získání takzvaného Superjackpotu je vyplnění všech deseti sloupců a vsazení doplňkové hry Šance. Takový tiket stojí 220 korun. Poslední vylosované číslo Šance se navíc musí shodovat s posledním vsazeným.

Společnost už dříve uvedla, že výherce vsadil jen pár hodin před losováním na jednom z terminálů v okrese Ústí nad Labem. Nespoléhal prý na náhodný tip, vsadil vlastní čísla.

Sazka | Foto: Filip Jandourek

V letošním roce Sazka eviduje 85 milionářů, kterým vyplatila téměř 700 milionů korun. První nejvyšší výhru ve Sportce získal manželský pár z Chrudimska, který v listopadu 2013 vyhrál 399,9 milionu korun. Vůbec nejvyšší výhru vyplatila Sazka loni ve hře Eurojackpot. Sázkař, který si vsadil v Pardubickém kraji, získal 2,466 miliardy korun.

Sazka je nejstarší loterijní společnost v České republice s podílem zhruba 95 procent na trhu loterií a podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Sazka je členem investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích. V České republice má Sazka více než 7200 prodejních míst.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme