Plzeňský kraj může opět nakládat se svým majetkem

Krajský soud v Plzni zrušil tři exekuce na movitý a nemovitý majetek Plzeňského kraje, které v březnu vyhlásil soud okresní. Důvodem byly dluhy zkrachovalé nemocnice v Plané na Tachovsku, kterou kraj převzal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňská radnice

Plzeňská radnice | Foto: www.plzen-city.cz

Hejtman Petr Zimmermann neskrýval nad rozhodnutím soudu radost. "Krajský soud vyhověl našemu návrhu na zamítnutí exekucí proti majetku Plzeňského kraje, které vznesli věřitelé, protože v době kdy nemocnice, které byly převedeny na kraj, byly státní, tak tam vznikly dluhy, které stát neuhradil. My si myslíme, že je to rozhodnutí jednak spravedlivé a jednak i v souladu se zákonem, a jsme za to rádi."

Kraj tak znovu může spravovat svůj majetek bez omezení. Zbývá jen počkat na to, kdy zákaz nakládání s majetkem kraje zruší katastrální úřad. Proti rozhodnutí soudu není odvolání, možným opravným prostředkem je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Marika Táborská, Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme