Prokurista Private Investors čelí obvinění

Bývalý prokurista společnosti Private Investors je podezřelý z toho, že uzavřením smlouvy se společností A. B. Watley připravil klienty Private Investors téměř o miliardu korun. Vyšetřovatel ho obvinil ze zpronevěry. Jak uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Zelenáková, vyšetřování případu nadále pokračuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ačkoli jméno obviněného nesdělila, z obchodního rejstříku vyplývá, že jde o osmadvacetiletého Dušana Tejkala. Někdejší prokurista podle obvinění smluvně umožnil, aby americké A. B. Watley byly dávány do zástavy mimo jiné cenné papíry klientů jeho firmy, kteří k tomu nedali souhlas. Americká společnost obchodující s cennými papíry pak postupně uplatňovala zástavní právo.

Obvinění předcházela několikaměsíční práce kriminalistů ze Služby pro odhalování korupce a závažné hospodářské trestné činnosti. Tento útvar se případem začal zabývat z podnětu Komise pro cenné papíry. Největší domácí obchodník s americkými akciemi Private Investors oznámil před třemi měsíci úpadek.

Bývalý prokurista ale s obviněním ze zpronevěry v žádném případě nesouhlasí. Upozorňuje, že dosud nebyl vyslechnut a věří, že až se tak stane, dosáhne stažení obvinění nebo minimálně jeho překvalifikaci.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme