Jedna z nejmocnějších žen světa Carly Fiorinová odstoupila

Jedna z nejmocnějších manažerek Carly Fiorinová odstoupila z přední světové počítačové společnosti Hewlett-Packard. Předsedkyně správní rady a generální ředitelka firmy rezignovala kvůli neshodám ohledně strategie podnikání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carly Fiorina

Carly Fiorina | Foto: HP

Carleton S. Fiorinová se stala ředitelkou HP v roce 1999 a o rok později vstoupila do správní rady. Vedla společnost v době fúze s Compaq Computer, jedné z největších obchodních transakcí historie. Vystudovala ekonomiku na Marylandské univerzitě a vědu na Massachusetts Institute of Technology. 20 let pracovala v telekomunikační firmě AT&T a Lucent Technologies. Zasedá v americké vládní komisi pro výzkum vesmíru a ve Světovém ekonomickém fóru, je členkou výkonného výboru newyorské burzy.

Dosavadní ředitelka nebyla kvůli kontroverznímu rozšiřování firmy příliš oblíbená u investorů, a tak po ranním oznámení začaly akcie Hewlett Packard prudce stoupat, za dopoledne o celých 11 procent.

Společnost, druhý největší výrobce osobních počítačů na světě, ihned začala hledat nového generálního ředitele. Prozatím společnost řídí Robert P. Wayman, do této doby finanční ředitel. Do vedení správní rady pak byla dosazena Patricia C. Dunn, která ve firmě působí jako ředitelka od roku 1998.

Markéta Kaclová, Ladislav Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme