Více než 40 procent Čechů splácí nějaký úvěr. V úterý jim na úřadech práce poradí specialisté

V úterý dlužníkům na některých pobočkách úřadu práce pomůžou poradci. Proberou s nimi finanční situaci a navrhnou, jak ji řešit. Hlavně v regionech s vysokou nezaměstnaností, tedy na severozápadě Čech a na severu Moravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Finančně poradenskou akci s názvem Den bez dluhů spolupořádá společnost KRUK. Její mluvčí Markéta Kolářová uvedla, že v současné době je průměrná výška dluhu u jednoho Čecha čtyřiadvacet tisíc korun.

„V počtu zadlužených převažují muži. Ti mají zároveň i vyšší dluhy, protože si obvykle berou hypotéky i vyšší půjčky. Naopak ženy si spíše půjčují na spotřebu, takže jejich půjčky jsou nižší,“ říká Kolářová.

Bankovní úvěry nebo účty za telefon

Podle průzkumu společnosti KRUK asi čtyřiačtyřicet procent lidí přiznalo, že se dostalo do potíží při splácení a zhruba osmnáct procent Čechů má pohledávky po splatnosti. Nejčastěji dluží Češi splátky za bankovní půjčky, půjčky od příbuzných nebo za účty na mobilní telefon.

Nejnižší nezaměstnanost za posledních 8 let. I to ale může podnikům přinášet problémy

Číst článek

„Ženu klienty, aby nečekali ani den. Mrzí mě, že je můžeme objednat na konzultaci až za měsíc. Neříkám, že dokážeme zázraky, hlavní je hledat jakékoliv řešení. Například se poradit s přáteli nebo aktivně hledat pomoc,“ tvrdí Jírová.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme