Octavie z Afriky. Volkswagen bude montovat některé modely koncernu i v Alžírsku

Německý koncern Volkswagen uzavřel smlouvu s alžírskou společností SOVAC o montáži automobilů v Alžírsku. U města Ighíl Izaní na severozápadě země se bude od jara příštího roku denně montovat více než sto automobilů. Koncern o tom informoval na svých webových stránkách. Kromě vozů Volkswagen a SEAT se v Alžírsku budou nově montovat také automobily značky Škoda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia

Škoda Octavia | Foto: Škoda Auto

Koncern Volkswagen chce otevřením montovny v Alžírsku mimo jiné zvýšit podíl svých vozů na místním trhu, uvedl při podpisu smlouvy zástupce německé automobily Josef Baumert.

Montážní hala vznikne podle tiskové zprávy na ploše o výměře 150 hektarů nedaleko města Ighíl Izaní, které leží asi 250 kilometrů západně od metropole Alžíru. Vznikat by tu měla mimo jiné auta značek Volkswagen Golf, Seat Ibiza a Škoda Octavia.

Podle informací z firmy Škoda Auto půjde o první výrobnu značky Škoda na africkém kontinentu. Alžírsko je zároveň největším trhem Škodovky v Africe, vozy vyrobené v novém závodě tak budou zůstávat na tamním trhu.

Firma SOVAC je od roku 2001 distributorem značek koncernu Volkswagen v Alžírsku. Loni německá automobilka podle svých údajů prodala jejím prostřednictvím 30.000 nových vozů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme