Podle ČOI jsou pohonné hmoty na českém trhu nejkvalitnější od roku 2001

Dobrou zprávu pro motoristy má Česká obchodní inspekce. Pohonné hmoty na čerpacích stanicích jsou nejkvalitnější od roku 2001. Dokládají to výsledky kontrol České obchodní inspekce za první čtyři měsíce letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

Pravidelné kontroly a soustředěný tlak vedly podle mluvčí inspekce Miloslavy Fléglové ke zlepšení kvality, takže zjištěné nedostatky nejsou příliš závažné a nemohly by poškodit motor automobilu.

"Konkrétně bylo od ledna do konce dubna odebráno téměř 800 vzorků pohonných hmot a porušení stanovených jakostních ukazatelů bylo zjištěno pouze u 39 vzorků. Rozečteno na jednotlivé pohonné hmoty to bylo 8 benzinů, 25 vzorků motorové nafty, 5 směsného paliva a jedno LPG. Přitom do kategorie vážných porušení lze z těchto 39 vzorků zařadit pouze 11 vzorků," řekla Českému rozhlasu Fléglová.

O vážných porušeních předepsaných limitů informovala inspekce policii a celní orgány. Mluvčí ČOI popsala konkrétní závady, kterých se provozovatelé čerpacích stanic dopouštěli nejvíce: "Nejčastější zjištění je nevyhovující bod vzplanutí u motorové nafty, což tvoří pět procent zjištěných problémů, a také závady v obsahu síry byly zjištěny pouze u motorové nafty. Jedná se o zhruba 2 a půl procenta zjištění."

Jitka Hanžlová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme