Mýtný systém na Slovensku údajně vybuduje konsorcium SanToll

Miliardový tendr na výběr mýta na slovenských silnicích už má vítěze. Nikdo ale nechce oficiálně potvrdit jeho jméno. Mýto by měli platit majitelé kamionů od ledna příštího roku, ale tento termín je podle většiny odborníků nesplnitelný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kamion

kamion | Foto: Marián Vojtek

Podle televize Markíza bude mýto na Slovensku zavádět francouzské konsorcium SanToll. Pokud se zpráva potvrdí, znamenalo by to, že v soutěži neupěl rakouský Kapsch, který provozuje mýtný systém v České republice.

Ministr dopravy to ale odmítl komentovat s tím, že všechny zúčastněné společnosti nejdříve dostanou oficiální rozhodnutí poštou. Zároveň ale připustil, že od ledna elektronické mýto fungovat nebude, a proto si řidiči musejí jako obvykle koupit dálniční známku, ovšem s omezenou platností na několik měsíců.

Slovenská média uvádějí, že vítězné konsorcium chce za zakázku o několik miliard víc než konkurenti, a tendr na výběr mýta je proto předražený.

Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme