Některé bankovní poplatky dál dráždí klienty

Sto milionů denně. Tolik vyberou banky na poplatcích. Od začátku roku si tak přišly už na více než pět a půl miliardy korun. Není proto divu, že se to mnoha lidem nelíbí a někteří kvůli tomu dokonce každý rok poslední únorový den protestují. Letos ale dají odpůrci poplatků svojí nevoli najevo už dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klienti u přepážky

klienti u přepážky | Foto: Archiv ČRo

Termín se odvíjí od formy jejich protestu. V daný den se totiž vyhýbají těm bankovním operacím, za které se platí, například příkazům k úhradě, výběrům z bankomatů nebo vkladům na účet. Letos 28. únor připadá na zítřek, proto se bojkot přesunul na dnešek.

Cíl iniciativy je jasný - upozornit na problematiku bankovních poplatků v zemi nevšední formou. Loni se akce zúčastnily i některé banky. Třeba družstevní záložna Fio zase za každou operaci připsala klientům korunu, mBank zase rozdávala trička všem klientům, kteří si tento den založili konto.

Skupina kolem webu bankovnipoplatky.com, která akci mimochodem organizuje, rozhodla uspořádat i anketu o nejabsurdnější bankovní poplatek. O letošním favoritovi už je téměř rozhodnuto, anketa se uzavíra v neděli.

Nejvíc hlasů získal poplatek, o kterém většina lidí nemá ani tušení. Poplatek za nadměrný vklad! V praxi to vypadá tak, že třeba Komerční banka má limit pro vklad hotovosti 500 tisíc korun. Pokud byste chtěli uložit o korunu víc, zaplatíte 750 korun. Na druhém místě v anketě je pak poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet a na třetím za předčasně splacený úvěr.

A co vy? Jste spokojeni s poplatky? Hlasujte v naší anketě!

Milan Kopp, Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme