Odboráři z mladoboleslavské automobilky chystají protesty

Odboráři mladoboleslavské škodovky se s firmou stále nedohodli na výši mezd. Jednání o nové kolektivní smlouvě pokračují. S posledním návrhem firmy odboráři nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka. Ilustrační foto

Automobilka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Firma jim navrhla zvýšit platy o dvě a půl procenta hned od dubna. Odboráři připravují protestní akce. Dnes o tom informuje týdeník Škodovácký odborář.

Původní kolektivní smlouva měla vypršet do konce března, byla však prodloužena do pondělí 12.dubna . Pro odbory je to krajní termín. O výsledcích jednání v tomto týdnu zatím nejsou žádné informace.

Automobilka minulý týden předložila odborům v pořadí už čtvrtou nabídku. I poslední návrh firmy je ale stále pod hranicí, kterou si odbory určily jako minimální. Požadavek odborů ovšem není znám, obě strany uvalily na vyjednávání přísné informační embargo.

Mladá fronta Dnes tento týden napsala, že výdaje na platy vedoucích zaměstnanců mladoboleslavské automobilky loni stouply o zhruba 7 procent, zatímco ostatní zaměstnanci si polepšili jen o necelých 5 procent.

Jedno z nejbouřlivějších vyjednávání zažila největší česká automobilka před třemi roky. Odboráři tenkrát k prosazení svých požadavků použili několikahodinovou stávku.

Milan Kopp, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme