Na výplatu klientů KTP Quantum nejsou peníze

Peníze pro 30 tisíc lidí, kteří přišli krachem makléřské firmy KTP Quantum o 2 miliardy a 200 miliónů korun jsou v nedohlednu. A to přesto, že "Garančnímu fondu obchodníků s cennými papíry" vyprší už v sobotu termín určený pro zahájení výplaty poškozených klientům. Fond totiž trpí už řadu měsíců absolutním nedostatkem peněz. Celou věc se proto rozhodl řešit jednoduše. Dnes zahájil výplatu jen deseti klientů, starších devadesáti let. Jim přitom zaslal pouze symbolický jeden tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Podle generálního ředitele fondu Jiřího Korpa tak zcela vyhověl platnému zákonu: "Zákon mluví pouze o zahájení, nehovoří o tom, kdy má být dokončeno zasílání těch náhrad. Tato otázka je vlastně na to, kdy budeme mít dost peněz, abychom mohli vyplácet. My jsme požádali už loni vládu, aby nám poskytla polovinu peněz, která nám chybí na výplaty. Vláda nám tyto peníze vláda dát musí. Bohužel ten zákon opět neříká, kdy nám vláda ty peníze musí dát."

Poškozeným klientům makléřské firmy ale došla trpělivost a rozhodli se proto upozornit na svůj problém veřejným shromážděním ve středu 25. června v Praze na Malostranském náměstí. Podpořit je mají i klienti dalších zkrachovalých obchodníků, kteří zatím marně čekají na navrácení svých investic, včetně v tehdejší době největšího obchodníka s americkými akciemi Private Investors.

Markéta Kaclová, Jiří Máslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme