Agrární komora má nového prezidenta. Tomana střídá ředitel masokombinátu Jandejsek

Novým prezidentem Agrární komory ČR byl dnes zvolen Zdeněk Jandejsek, ředitel firmy Rabbit Trhový Štěpánov. V čele komory nahradil Miroslava Tomana, který už nekandidoval. Dvaašedesátiletý Jandejsek, který je zároveň předsedou Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků, mezi své priority řadí například omezení zahraničních dovozů potravin za dumpingové ceny a vyšší podporu státu intenzivní živočišné výrobě a citlivým komoditám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Jandejsek

Zdeněk Jandejsek | Zdroj: ČTK

Pro Jandejska hlasovalo 130 z 188 delegátů sněmu. "Je to silný mandát, který jsem nečekal, protože moje vystoupení nikdy nebyla uhlazená a taková, jaká jste chtěli slyšet," komentoval nový prezident své zvolení.

Sněm ve čtvrtek volí i nové vedení komory. Na šest míst pro viceprezidenty komory se přihlásilo devět kandidátů. Mezi nimi je i bývalý náměstek ministra zemědělství Jindřich Šnejdrla, ředitel společnosti Agro Jesenice Jan Kubiš nebo předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Firma Rabbit se zabývá hlavně zpracováním kuřecího a králičího masa a mrazírenským skladováním. V rámci holdingu Rabbit CZ je zaměstnáno zhruba 1700 zaměstnanců, v posledních letech dosahoval obratu kolem 6,9 miliardy korun ročně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme