E-shopy se připravují na Vánoce. Čekají letos rekordní tržby

E-shopy se důkladně připravují na předvánoční prodeje. Zákazníci nakupují přes internet čím dál častěji a například Asociace pro elektronickou komerci předpokládá, že letos stoupne obrat v e-shopech na 97 miliard korun. Tedy o 20 procent víc než loni. Z toho třetina by měla připadnout na závěr roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

e-shop, nakupování on-line, kreditní karta

e-shop, nakupování on-line, kreditní karta | Foto: FreeDigitalPhotos.net, Naypong

Internetoví prodejci už na podzim posilují dodávky zboží a přijímají nové pracovníky. Například podle speciálního průzkumu ČSOB se letos až tři čtvrtiny lidí chystá nakupovat vánoční dárky v e-shopech. A to nejen přes počítač. Ředitel cenového vyhledávače Heuréka Tomáš Braverman upozorňuje na nový, sílící trend nakupování z mobilních telefonů.

„Novinkou je, že i nakupování z mobilních telefonů začíná být skutečně velké. Podle našich odhadů překročila 10% hranici a to už je docela počitatelné číslo,“ oznámil Braverman.

Novinky e-shopů

Obchodníci přicházejí s novými nabídkami, které mají lákat nakupující. Například společnost Amazon dopraví českým zákazníkům zboží z Německa zdarma, pokud bude objednávka nad 39 eur. České internetové obchody se ale podle ředitele Asociace pro elektronickou komerci Jana Vetyšky právě této konkurence nemusí zatím příliš obávat.

„Amazon může konkurovat šířkou nabídky, ale na druhou stranu nemůže konkurovat zákaznickým servisem, reklamacemi, výdejnami a snadným odstupováním od smlouvy. České obchody mají dávno stanovené své strategie i třeba pro dopravu zdarma, některé e-shopy ji mají rovnou, jiné zase až od určité částky.

Dvanáct prodejců o svátku porušilo zákon. Zavřené obchody pomohly e-shopům

Číst článek

E-shopy se snaží jako konkurenční výhodu využít například rychlejší doručování zásilek. Nebo více výdejních míst.

„Hlavní novinkou bylo zavedení doručování také o sobotách a nedělích, kromě toho budou mít o víkendu otevřeno všechny naše prodejny a non-stop fungovat budou naše Alza boxy,“ informovala mluvčí firmy Šárka Jakoubková.

E-shop levneelektro.cz pozastavil činnost, údajně je obětí daňového podvodu

Číst článek

Také internetový obchod Mall.cz bude mít ve špičkách nepřetržitý provoz.

„Rozšířili jsme distribuční centrum o dalších 20 tisíc metrů čtverečních na celkových 50 tisíc. Nabíráme více než stovku nových zaměstnanců a rozšířili jsme počet výdejních míst v České republice na celkových 104. Pokrýváme tak 87 procent republiky a naše aktuální kapacita je 75 tisíc položek denně,“ popsal novinky mluvčí Mall.cz Jan Řezáč.

V České republice působí desítky tisíc e-shopů, které nabízí miliony produktů.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme