Každá čtvrtá škodovka vyrobená v roce 2025 bude jezdit na elektřinu, tvrdí šéf automobilky

Škoda Auto se chce zaměřit na elektromobily. Automobilka už dříve uvedla, že v roce 2019 uvede na trh první auto s hybridním pohonem. Následovat by měl vůz čistě na elektřinu. V roce 2025 by už každá čtvrtá vyrobená škodovka měl být elektrická.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto (ilustrační foto)

Škoda Auto (ilustrační foto) | Foto: Eva Senetová

„Náš plán je jednoduchý. V roce 2025 chceme, aby každá čtvrtá škodovka byla elektrická. Otázka je, kde budeme vyrábět auta a kde baterie. Samozřejmě, že chceme, aby se auta vyráběla v Mladé Boleslavi nebo v Kvasinách,“ řekl Maier na setkání manažerů automobilek se zástupci vlády a dodal, že v roce 2025 by měla mít v nabídce čtyři až pět vozů na elektrický pohon.

Škoda odhalila cenu Kodiaqu. V nejnižší výbavě Active vyjde na 677 900 korun

Číst článek

Prvním hybridem má být model Superb, následovat bude mimo jiné velké SUV Kodiaq, které Škoda začíná dodávat letos. Jako elektromobil se již vyrábí sesterský model Škody Citigo, Volkswagen Up!, automobilka ale podle neoficiálních informací vyvine čistě na elektřinu zcela nový vůz.

Podle Petra Knapa, analytika společnosti EY, která poskytuje podnikové poradenství, nastanou v roce 2020 v EU velmi přísné restrikce v oblasti emisí a automobilky budou muset zareagovat nabídkou aut na alternativní pohon, aby se do kvót stanovených na jejich produkci vešly.

Škoda Auto chce do roku 2025 zdvojnásobit počet prodaných vozů na více než dva miliony ročně. Loni přitom automobilka zažila rekordní rok, když zákazníkům dodala 1,13 milionu aut.

ČTK, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme