Marketingový partner fotbalové ligy STES se zbavil exekuce. Spor o peníze ale nekončí

Společnost STES, která je marketingovým partnerem Fotbalové asociace ČR, dosáhla dílčího vítězství ve sporu s firmou MK holding o částku osmi milionů korun. Soud totiž rozhodl o zastavení exekučního řízení vedenému vůči STES. Kauza však nekončí, protože se MK holding proti rozhodnutí soudu odvolal. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

MK holding po společnosti STES požaduje pohledávku, kterou v létě odkoupil od klubu FK Bohemians Praha. K tomu došlo poté, co střížkovský celek na STES v květnu vysoudil přes šest milionů. Konkrétně se jednalo o vrácení peněz za pokutu, kterou podle soudu dostal tým podnikatele Karla Kapra neoprávněně.

Částka se poté, i kvůli úrokům, vyšplhala na osm milionů korun. Tyto peníze však nebyly uhrazeny, takže byla na STES v srpnu uvalena exekuce.

Na základě toho byly společnosti STES zmraženy účty, což bylo špatnou zprávou pro ligové týmy. STES, v jehož čele stojí šéf FAČR Miroslav Pelta, jim totiž vyplácí příjmy z televizních a marketingových práv.

Zmražení účtů nakonec bylo jen dočasnou záležitostí, když se strany sporu dohodly na úschově inkriminované částky u exekutora.

Nyní však částečného úspěchu dosáhla společnost STES, protože soud rozhodl o zastavení exekuce. Kauza tím ovšem nekončí. „V zákonné lhůtě jsme se proti tomu odvolali,“ citoval zástupkyni MK holdingu server Aktuálně.cz.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme