Piloti Lufthansy zatím přestanou stávkovat. Jejich spor s vedením bude řešit zprostředkovatel

Mezi vedením německých aerolinek Lufthansa a odborovým svazem pilotů Vereinigung Cocpit došlo k dohodě. Svůj spor, který se táhne od roku 2012, budou řešit pomocí zprostředkovatele, oznámily odbory. Jednání by mělo být dokončeno do konce ledna. Odbory do té doby nebudou svolávat stávky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu | Zdroj: Reuters

Piloti Lufthansy již od počátku roku 2014 uskutečnili 15 protestních akcí. Aerolinky to stálo na ušlém zisku stovky milionů eur, upozornily agentury DPA a Reuters.

Poslední stávka se konala koncem listopadu a trvala šest dní. Aerolinky zrušily kolem 4450 letů a přišly o zhruba 100 milionů eur (2,7 miliardy Kč).

Lufthansa je zapletená do série různých sporů se svými piloty a zaměstnanci palubního personálu kvůli mzdám a pracovním podmínkám, protože vedení se snaží snížit náklady, aby mohlo lépe konkurovat nízkonákladovým aerolinkám a efektivnějším přepravcům na dálkových trasách.

Odborový svaz zaměstnanců palubního personálu UFO uvedl, že třístranné rozhovory s vedením nízkonákladové divize Eurowings a dalším odborovým svazem Verdi skončila bez dohody. UFO usiluje o novou, dvouletou smlouvu pro zaměstnance Eurowings.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme