Požár české továrny způsobil komplikace Volkswagenu. Musí někam zaparkovat 20 000 Passatů

Německá automobilka má vážný problém. Potřebuje někam umístit 20 000 téměř hotových Passatů. Ty zatím nemůže dodat na trh. Můžou za to problémy s díly od českého dodavatele. Informoval o tom německý server Der Spiegel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat | Foto: Volkswagen

Automobilka nemůže Passaty dodat na trh, protože jim chybí dvířka odkládací schránky u spolujezdce. Může se to zdát jako banální problém, Volkswagen ale nedokončené vozy jednoduše nemůže prodat.

Mluvčí automobilky řekl, že za přerušení dodávek může požár továrny v Česku před třemi týdny. Server idnes.cz píše, že s největší pravděpodobností se jedná o společnost RAI Most. Oheň tam způsobil škody přes 100 milionů korun. Výpadek výroby dílů pro Volkswagen ale může celkové škody ještě zvýšit.

České firmy nedodávají koncernu Volkswagen jen dvířka od „palubky“. Tak například Škoda Vrchlabí vyrábí dvouspojkové převodovky.

České firmy ale pro koncern vyrábějí hlavně plastové díly. Třeba společnost IMS - Drašnar z České Třebové vyrábí jak komponenty do exteriéru, tak i do interiéru vozu. Z její produkce jsou například odkládací prostory na telefony. Součástky dodává firma nejen Volkswagenu, ale samozřejmě i do ostatních automobilek koncernu, tedy do Škody, Bentley nebo Audi.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme