Škoda Auto přišla o šéfdesignéra. Jozef Kabaň, který navrhl i Bugatti Veyron, odchází do BMW

Dlouholetý šéfdesignér automobilky Škoda Jozef Kabaň přechází k německému výrobci automobilů, motocyklů a motorů BMW, kde rovněž povede designové oddělení. Ve středu o tom informoval portál Automobilwoche, Škoda Auto odchod Kabaně potvrdila. Dosavadní šéfdesignér BMW Karim Habib post opustil na vlastní žádost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jozef Kabaň

Jozef Kabaň | Foto: Škoda Auto

"Po devíti velice úspěšných letech ve funkci šéfdesignéra opouští Jozef Kabaň značku Škoda. Jozef Kabaň v posledních letech rozvoje podniku výrazným způsobem ovlivnil design a emocionalitu značky. Design celé modelové palety byl přitom výrazně přepracován a dostal nový směr," uvedl vedoucí komunikace Škody Auto Jozef Baláž.

Nechtěli jsme, aby Octavia vypadala jako Rapid, říká o čtyřoké škodovce šéfdesignér Neuhold

Číst článek

"Model Škoda Yeti, který bude veřejnosti představen v letošním roce, představuje určité završení tohoto vývojového cyklu. Děkujeme Jozefu Kabaňovi za vykonanou práci a do budoucna mu přejeme vše nejlepší," dodal.

Společnost BMW označila 44letého Kabaně, který se narodil na Slovensku, za zkušeného, talentovaného a vizionářského.

Kabaň byl s koncernem VW, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda, svázán již od dob studií, kdy získal od automobilky stipendium. Po dostudování působil ve VW jako juniorský designér a poté vedl oddělení exteriérového designu u Audi. Do jeho portfolia mimo jiné patří design exteriéru svého času nejvýkonnějšího automobilu planety Bugatti Veyron.

Od roku 2008 pak převzal vedení designu ve Škodě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme