Škoda Kodiaq jde oficiálně do prodeje. Kdo si ji neobjednal, počká si půl roku

Jestli uvažujete o koupi nového vozu, máte jednu variantu navíc. Tuzemská automobilka Škoda totiž ve středu oficiálně začíná prodávat nový model, velké SUV Kodiaq.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Kodiaq na Mallorce

Škoda Kodiaq na Mallorce | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

Kodiaq je první velký sportovně užitkový vůz (SUV) od české automobilky. Škodovka už ale prodává menší SUV Yeti. Ten se loni stal nejprodávanějším vozem této třídy v Česku. Podle autobloggera Jana Blažka proto byla jen otázka času, kdy Škoda vyrobí i větší SUV.

„Kodiaq je výrazně větší. Spíš cílí tedy na řekněme movitější klientelu a lidi, kteří touží po větším autě, které nabízí výrazně větší komfort. Samozřejmě rozdíl je i cenový,“ tvrdí Blažek.

První svezení: Škoda Kodiaq – velký a klidný medvěd

Číst článek

Nejlevnější Kodiaq má stát necelých 680 tisíc korun. Na rozdíl od svého koncernového dvojčete Volkswagenu Tiguan ale nabídne sedm sedaček. To může být jeho výhoda.

První dojmy motoristického novináře Luďka Vokáče z Lidových novin, který testoval Kodiaq ve Španělsku, jsou dobré. „Kodiaq je podle mého názoru autem, které má za úkol člověka co nejkomfortněji, co nejpohodlněji z místa A do místa B. Co se týče řidičských zážitků, tak ty u Kodiaqa moc nehledejme. Je to auto takové rozvláčnější,“ řekl Vokáč.

Pokud si ale Kodiaqa ve středu objednáte, počkáte si na něj nejméně půl roku. To je víc než u ostatních modelů značky. Tam se čeká zhruba čtvrt roku. Prodejci navíc už na podzim varovali, že se čekací doba může ještě prodloužit - zvlášť o verzi v nejvyšší výbavě je totiž opravdu velký zájem.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme