Stát chce podpořit výzkum, menším a středním firmám na něj dá stamiliony

Technologická agentura České republiky chce novým dotačním programem podpořit konkurenceschopnost menších firem. Projekt chystá ve spolupráci s německým ministerstvem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejstarší stroj ve frézárně

Nejstarší stroj ve frézárně | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Celkem 200 milionů poskytne Technologická agentura malým a středním firmám na jejich výzkumné projekty. Stejnou sumou přispěje i německé Ministerstvo pro vzdělání a výzkum. Spuštění projektu, který vznikal ve vzájemné kooperaci, je plánováno na přelom února a března roku 2017.

Zapojit se může firma do jednoho tisíce zaměstnanců. Dále pak bude záležet na velikosti a kvalitě předloženého projektu.

„Firma přijde za námi, jako technologickou agenturou, že má nápad a že si našla partnera v Německu. Podají pak společně žádost na projekt. A peníze, které poskytneme v rámci těchto projektů, budou na tým, případně na vybavení, které je k tomu potřeba,“ říká Petr Očko, ředitel Technologické agentury.

Podle něj pak musí projekty splňovat kritéria průmyslu 4.0, který řeší digitalizaci a automatizaci výroby. Má se tak zvýšit konkurence schopnost malých a středních firem a podpořit jejich vstup do světa nových trendů.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme