Stát chce zaměstnancům České pošty přidat měsíčně 1400 korun. Ti ale požadují o 1100 víc

Zaměstnanci České pošty by si mohli příští rok přilepšit až o 1400 korun měsíčně. Po jednání s premiérem, odbory a vedením podniku to řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Změstnanci ale chtějí víc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Chovanec chce poskytnout České poště asi jeden a půl miliardy korun jako kompenzaci za poskytované základní služby v letech 2013 a 2014.

„Pětatřicet procent z této částky by mělo zamířit v příštím roce do mezd zaměstnanců České pošty. To je věc, která byla i součástí kolektivního vyjednávání. Mě velmi mrzí, že i tato nabídka nestačila k tomu, abychom byli schopni k dohodě dojít. Teď je potřeba ten proces dotáhnout. To znamená najít shodu s ministerstvem financí a tuto věc vyřešit v lednu či únoru příštího roku tak, aby pošta tuto kompenzaci dostala,“ řekl Chovanec.

Sobotka vyjednavačem. Chce se sejít s vedením České pošty a řešit mzdy zaměstnanců

Číst článek

Asi 6200 zaměstnanců pošty chce v pondělí kvůli nízkým platům dvě hodiny stávkovat. Požadují zvýšení o dva a půl tisíce korun. To ale Chovanec, premiér Bohuslav Sobotka i vedení podniku odmítlo jako ekonomicky nereálný požadavek.

Podle ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO je hospodaření pošty netransparentní a vedení by si mělo snížit odměny, když se podniku nedaří.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme