Stávka Lufthansy končí. Aerolinka kvůli ní v sobotu zrušila 137 letů.

Do čtvrtého a posledního dne vstoupila v sobotu stávka pilotů německé letecké společnosti Lufthansa. Zrušeno je 137 převážně dálkových letů, což se dotkne kolem 30.000 cestujících. Společnost upozornila, že navzdory avizovanému konci stávky možná bude muset zrušit i některé nedělní spoje. Navíc není vyloučené, že v předvánočním čase se bude stávkovat znovu, protože piloti a vedení firmy zatím nenašli shodu ohledně zvýšení platů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu

Největší německé aerolinky Lufthansa se potýkají s několikadenní stávkou palubního personálu | Zdroj: Reuters

Od středečního začátku protestu zrušila Lufthansa celkem 2755 letů, včetně některých spojů s Prahou. Výpadky v letovém provozu za čtyři dny protestu, který aerolinky přijde na zhruba deset milionů eur (asi 270 milionů korun) denně, pocítí dohromady na 345.000 cestujících.

Lufthansa dnes oznámila, že v neděli by se mělo létat podle plánu, nicméně nevyloučila, že z organizačních důvodů ještě bude nutné některé lety odvolat.

Stávka byla v současném sporu o zvýšení platů již čtrnáctou za posledních dva a půl roku a je možné, že k ní piloti, kteří požadují nárůst mezd o 22 procent, brzy sáhnou znovu. Poslední návrh vedení Lufthansy piloti odmítli a příští středu se chystají protestovat na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem.

Jakub Lucký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme